Mrkev vůbec není netradiční zeleninou, ze které by se běžně nepekly buchty. Je tomu právě naopak, stává se stále oblíbenější.
V první řadě si připravte mrkev, kterou je nutné očistit a nastrouhat na jemno, protože potřebujete, aby mrkev pustila šťávu. Poté můžete začít s přípravou těsta. Vyberte si větší misku, do které nasypejte mouku, oba dva druhy cukru, ale i kypřící prášek. Všechno společně promíchejte a nakonec do misky přidejte i mrkev, šťávu není nutné slévat. Přidejte na jemno nasekané ořechy a případně i rozinky, pokud je máte rádi.
Až nakonec přidejte vejce, mléko a olej, promíchejte až vám vznikne vláčné těsto. Hotové těsto nalijte na plech a dejte péct, dokud nebude buchta uvnitř upečená. Ideálním řešením je dozdobit buchtu citrónovou polevou, ale i bez ní bude vynikající.
Suroviny:
- 150 ml oleje
- 150 ml mléka
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- 20 dkg cukru kristal
- 2 vejce
- 40 dkg nastrouhané mrkve
- 30 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg ořechů a rozinek
- citrónová poleva
Komentáře