Šlehačková buchta je jednou z nejjednodušších pečených buchet, jaké si vůbec doma můžete připravit. V misce si promíchejte mouku, moučkový cukr, celá vejce, vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a nakonec prášek do pečiva.
Ideálním řešením je ruční šlehač, kterým dosáhnete požadované hustoty a těsto na buchtu budete mít hotové raz dva. Vše tedy společně vyšlehejte a nakonec vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Do těsta je vhodné nakonec dát ovoce podle toho, jaké máte rádi. Skvěle se hodí třešně, višně nebo jahody.
Suroviny:
- 4 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1 smetana ke šlehání
- 2 hrníčky polohrubé mouky
- 1 hrníček cukru moučka
- čerstvé ovoce
Komentáře