Šlehačková buchta

Šlehačková buchta je jednou z nejjednodušších pečených buchet, jaké si vůbec doma můžete připravit. V misce si promíchejte mouku, moučkový cukr, celá vejce, vanilkový cukr, smetanu ke šlehání a nakonec prášek do pečiva.

Ideálním řešením je ruční šlehač, kterým dosáhnete požadované hustoty a těsto na buchtu budete mít hotové raz dva. Vše tedy společně vyšlehejte a nakonec vlijte na vymazaný a moukou vysypaný plech.

Do těsta je vhodné nakonec dát ovoce podle toho, jaké máte rádi. Skvěle se hodí třešně, višně nebo jahody.

Suroviny: 

  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva 
  • 1 vanilkový cukr 
  • 1 smetana ke šlehání 
  • 2 hrníčky polohrubé mouky 
  • 1 hrníček cukru moučka 
  • čerstvé ovoce

 

Komentáře jsou uzavřeny.