Hrníčková buchta

Hrníčkové buchty jsou ideálním řešením pro všechny, kdo si nevědí rady s váhou. Navíc jsou takové buchty co do času mnohem méně náročné a připravit si můžete jakoukoli. Ovocnou, čokoládovou nebo snad s pudinkem? My se společně podíváme na tu s jablky.

Nejdřív si oloupejte a najemno nastrouhejte jablka, která necháte několik minut odstát, aby se z nich vypařila šťáva. Poté si připravte drobenku, kterou budete potřebovat nakonec. Připravíte ji velmi jednoduše a to smícháním cukru, másla, mouky, v rukou vše společně uhnětete a je hotovo. Nakonec ze všech ingrediencí umícháte těsto, aby bylo jemné a vláčné.

Nezapomeňte si vymazat plech, na který vylijete těsto, které vzápětí posypete nastrouhanými jablky. Nezapomeňte jablka oddělit os šťávy, která se z nich vypařila a jak budete mít na těstě jablka, přidejte i drobenku a to po celé ploše. Pečte alespoň 25 minut v předehřáté troubě.

Suroviny:

Na drobenku

  • 2 lžíce mouky 
  • 2 lžíce másla 
  • 1 lžíce cukru 

Na těsto

  • 1 hrnku mléka 
  • 1,5 hrnku cukru krupice 
  • 2 vejce 
  • 400 g jablek 
  • 2 hrnky polohrubé mouky 
  • 1 prášek do pečiva 
  • 1/5 kostky másla 

 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Hrníčkové recepty a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.