Už máte dost čokoládových dortíků nebo příliš sladkých domácích buchet? Co takhle vyzkoušet něco zcela nového, slaného, ale chutného. Bramborová buchta sice není zase tak známá, ale její chuť je vynikající a věřte, že jak ji jednou připravíte, už nebudete péct doma nic jiného.
Jako první věc vás bude čekat strouhání brambor, což je pravděpodobně nejméně oblíbená činnost všech kuchařů. Hned poté si připravte z pár lžiček mléka, cukru a droždí kvásek, který necháte vzejít. Mezitím si připravte a nakrájejte salám na menší kostičky, oloupejte česnek, který poté prolisujete přímo do těsta.
Připravte si větší misku, do které dáte mouku, sůl, veškeré koření, prolisovaný česnek a nasekaný salám na kousky. Nakonec přidejte i kvásek, vejce, mléko a nakonec brambory, které jsou naprosto nezbytnou ingrediencí. Vše společně promíchejte a vypracujte těsto, které necháte vykynout několik minut. Nakonec dejte na plech a nechte péct alespoň 20 minut.
Suroviny:
- 1/2 mléka
- 500 g brambor
- 1/2 hrubé mouky
- 1 vejce
- 20 dkg salámu
- 1 droždí
- 3 paličky česneku
- 1 lžíce majoránky
- sůl, pepř dle chuti
Komentáře