Kokosová buchta

Připravte si misku, do které dáte vejce společně s cukrem, a ušlehejte v jemný krém. Nezapomeňte, že budete přidávat oba dva cukry a to jak ten klasický, tak i ten vanilkový. Do krému přidejte mléko, olej, prášek do pečiva a nakonec i hladkou mouku.

Všechno společně řádně promíchejte, nebo pokud možno ušlehejte šlehačem, což bude rychlejší i příjemnější. Nezapomeňte nasypat i kokos, který je nezbytnou součástí, opět promíchejte a dejte na plech vyložený papírem na pečení. Máte-li chuť, můžete do těsta dát i kusy čerstvého ovoce podle chuti.

Když je buchta hotová, nezapomínejte na smetanu. Ta se na buchtu přidává ale až ve chvíli, kdy je hotová buchta vychlazená. Díky smetaně nebude těsto suché, ale naopak krásně vláčné. Smetanu prostě jen stačí nalít na hotovou buchtu a nechat několik minut odležet.

Na povrch klidně pak můžete ještě nasypat nasekaný kokos.

Suroviny: 

  • 2 hrnky hladké mouky 
  • 1 hrnek cukru krupice 
  • 1 vanilkový cukr 
  • 1 kypřící prášek 
  • 2 vejce 
  • 1 hrnek mléka 
  • 1 smetana ke šlehání 
  • 1/2 hrnku oleje 
  • 2 hrsti kokosu 

Mohlo by Vás zajímat:


Tento záznam byl zaslán Buchty se smetanou a označen , , , . Záložka je zde.

Komentáře jsou uzavřeny.